Roze op de werkvloer

Met het COC Kennemerland en Gay-Haarlem organiseert het Bureau Discriminatiezaken in het kader van de nationale coming out dag een bijeenkomst voor werkgevers en HR functionarissen.

Sinds een paar jaar is 11 oktober de nationale ‘coming out’ dag. Deze dag is uitgeroepen om de acceptatie van homoseksualiteit in de samenleving te vergroten. Wat ons betreft gaat het er niet om dat iedereen verplicht is om uit te komen voor haar of zijn homo- dan wel biseksuele gevoelens, maar wel dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen om zichzelf te zijn.
Werkgevers en Human Resources / P&O medewerkers hebben daar een rol in.


Uit onderzoek blijkt dat een deel van de LHBT’s (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders) zich niet veilig genoeg voelt om uit te komen voor de seksuele voorkeur of te maken krijgt met vijandigheid wanneer ze dat wel hebben gedaan. Dat komt hun productiviteit en werkplezier niet ten goede of leidt tot ziekteverzuim. Maatschappelijk verantwoord ondernemen brengt ook met zich mee dat zorg wordt gedragen voor de werknemers.
    
Veel mensen denken dat homoseksualiteit geen taboe meer is, maar de praktijk wijst helaas anders uit. Hoe gaat een bedrijf hiermee om? Spelen er kwesties op de werkvloer of denkt men dat het voor een ieder een prettige en veilige werkomgeving is? Wat doen andere bedrijven wel of juist niet?
Op de bijeenkomst zullen twee lezingen inzicht verschaffen in het onderwerp.


Op 9 oktober ontvangen we diverse bedrijven en organisaties in Stempels aan het Klokhuisplein in Haarlem.
Na een korte introductie zal mevrouw Lisette Kuyper van het Sociaal Cultureel Planbureau vertellen over het SCP onderzoek naar de positie van LHBT’s op de arbeidsmarkt. Vervolgens zal Peter Zerp, Supplier Inclusion Manager van Accenture en betrokken bij Workplace Pride, een toelichting geven op de aanpak in zijn bedrijf. 
Daarna is het tijd voor een drankje en hapje en kan men met collega’s bespreken wat in een bedrijf een goede aanpak is.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download