Alle basisscholen Heemskerk aan de slag met vooroordelen

Vrouwen kunnen niet autorijden, gehandicapten zijn zielig? Leerlingen van groep zeven en acht van de Heemskerkse basisschool ’t Tweespan gaan maandag 27 oktober aan de slag met puzzels, geheimschrift en foto’s in de gastles van Bureau Discriminatiezaken. Samen met wethouder Schoorl van onderwijs, want iedereen heeft – vaak onbewust – vooroordelen, zelfs een wethouder.

De gemeente Heemskerk ondersteunt de gastlessen van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland dit schooljaar op de basisscholen in haar gemeente door een financiële bijdrage. Naast een gastles aan de leerlingen is de gastles een instructie aan de betreffende docenten. De leraren zijn verplicht bij de gastles aanwezig en krijgen zo inzicht in de werkwijze van de Vooroordelenkoffer, het lesmateriaal dat gebruikt wordt; vijftig bordjes met korte verhalen, vragen of grapjes. 
Als de docent enthousiast is en de Vooroordelenkoffer zelf wil gebruiken, blijft de koffer kosteloos op de school achter dankzij steun van diverse fondsen die Bureau Discriminatiezaken heeft geworven. “Wij hebben 220 basisscholen in onze regio en die kunnen we – als kleine stichting – nooit elk jaar een gastles aanbieden. Door het stokje over te dragen aan de docent borgen we het onderwerp vooroordelen, discriminatie en anders zijn ook voor de toekomst op de school”, aldus Noëlle Beerepoot, voorlichter van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. 
Inmiddels is de gastles op acht van de dertien basisscholen in Heemskerk geweest. De andere scholen volgen later dit schooljaar. De docenten blijken het lesmateriaal graag te willen houden om de les volgend schooljaar zelf te doen en er nog eens klassikaal op terug te komen. Daarmee is het onderwerp gewaarborgd.
Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download