Haarlems Dagblad: Voorlezen uit Taart op de Spaarneschool

Bij de start van de Kinderboekenweek 2014 was Bureau Discriminatiezaken Kennemerland bij groep 1,2 en 3 van de Spaarneschool in Spaarndam met een Kamishibai, een vertelkastje. Een soort kijkkast in de vorm van een theatertje. Van Taart vervaardigde de voorlichter vertelplaten en zo konden ook de jongste leerlingen smullen van het boek Taart.

Ook een verslaggever en fotograaf van het Haarlems Dagblad waren bij de gastlessen op de school. Dat leverde de volgende dag een mooi stuk in het Haarlems Dagblad op. 
Taart! gaat over een koningin die jarig is en taart wil, maar dat mag ze eigenlijk niet want ze is te dik. In haar land wonen heel veel kinderen die allemaal anders zijn. De een stottert, de ander zit in een rolstoel en een derde kan niet zo goed voetballen. Maar ze blijken ook allemaal een talent te hebben. Het prentenboek gaat over diversiteit en anders zijn en daarom heeft Bureau Discriminatiezaken zich verbonden aan dit boek. Dankzij een subsidie van het Rabobankfonds konden we het prentenboek cadeau doen aan alle scholen in de regio Haarlem.
Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download