Godsdienst

3 dec: Debat: Hoe radicaal zijn jonge moslims?

Debatcafé woensdag 3 december in de Pletterij een debat over religie en radicalisme. l geruime tijd zijn er tekenen dat een deel van de moslimjongeren zich meer en meer op het geloof profileert. Dat uit zich in kleding en haardracht en op sociale media waar men elkaar de maat neemt over wat wel en niet mag. Is orthodoxie de nieuwe norm?

Daarnaast zijn de Europese landen het afgelopen half jaar opgeschrikt door moslimjongeren – oorspronkelijk of bekeerd – uit hun eigen samenleving, die naar Syrië of Irak trekken om te vechten voor het kalifaat dat IS heeft uitgeroepen. Volgens onderzoeksbureau Motivaction zouden Turkse jongeren zelfs massaal IS steunen. 
Waar komt deze profilering op een orthodoxe, en in sommige gevallen extreme, geloofsbeleving bij een deel van de moslimjongeren vandaan? Hoort het bij de leeftijd? Je afzetten tegen een samenleving waarin je je niet welkom voelt? Of is het een oprecht religieus zoeken? Wat vinden jongeren van IS?  We gaan in gesprek met Haarlemse jongeren, zowel moslim als niet-moslim, professionals, ouders, docenten en andere geïnteresseerden. 
3 december 2014, 20 uur: Debat: Hoe radicaal zijn jonge moslims?
Gespreksleider: Marceline Schopman (gemeenteraadslid en presentatrice)
Adres: Pletterij, Lange Herenvest 122, 2011 BX in Haarlem
Reserveren: Gewenst via reserveren@pletterij.nl of bel 023 542 35 40. 
Toegang: Tot 25 jaar gratis, anders € 3 (geen pinautomaat aanwezig)
Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Godsdienst
Regio’s
Tags
Download