Zandvoortse basisscholen aan de slag met vooroordelen

Vrouwen kunnen niet autorijden, gehandicapten zijn zielig? Leerlingen van groep zeven en acht van de Zandvoortse basisscholen gaan aan de slag met vooroordelen dankzij steun van de gemeente Zandvoort. Wethouder Kuipers van onderwijs bezoekt de gastles van Bureau Discriminatiezaken op de Hannie Schaftschool op dinsdag 16 december, want iedereen heeft vooroordelen, zelfs een wethouder.

De gemeente Zandvoort ondersteunt de gastlessen van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland dit schooljaar op de basisscholen in haar gemeente door een financiële bijdrage. Bij de gastles is ook een mystery guest als gastspreker aanwezig die dagelijks aan den lijve ondervindt hoe het is om anders te zijn. Dat maakt het onderwerp tastbaar en is een indrukwekkende ervaring voor de leerlingen.
Naast een gastles aan de leerlingen is de gastles een instructie aan de betreffende docenten. De leraren zijn verplicht bij de gastles aanwezig en krijgen zo inzicht in de werkwijze van de Vooroordelenkoffer, het lesmateriaal dat gebruikt wordt; vijftig bordjes met korte verhalen, vragen of grapjes. 
Als de docent enthousiast is en de Vooroordelenkoffer zelf wil gebruiken, blijft de koffer kosteloos op de school achter dankzij steun van diverse fondsen die Bureau Discriminatiezaken heeft geworven. 
“Wij hebben 220 basisscholen in onze regio en die kunnen we – als kleine stichting – nooit elk jaar een gastles aanbieden. Door het stokje over te dragen aan de docent borgen we het onderwerp vooroordelen, discriminatie en anders zijn ook voor de toekomst op de school”, aldus Noëlle Beerepoot, voorlichter van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. 
Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download