Onderwijs

Basisscholen Haarlemmermeer krijgen boek Taart cadeau

Alle ruim 60 basisscholen van de Haarlemmermeer krijgen het prachtige samenleesboek Taart cadeau van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. Afgelopen zaterdag 21 maart was de internationale dag tegen racisme en uitsluiting en dat was de aanleiding voor dit cadeau. Taart gaat over anders zijn en talenten.

In Taart is de koningin jarig en ze wil heel graag taart. Maar dat mag ze eigenlijk niet want ze is te dik. En de koningin heeft eigenlijk geen vrienden. In haar land wonen heel veel kinderen die allemaal anders zijn. De een stottert, de ander zit in een rolstoel en een derde kan niet zo goed voetballen. Maar ze blijken ook allemaal een talent te hebben. 
Het prentenboek van de Haarlemmers Liesbeth Rood en Kitty Hieltjes met prachtige illustraties van Leontine Gaasbeek gaat op een speelse manier over diversiteit en anders zijn. Dat sluit aan bij de doelstelling van Bureau Discriminatiezaken en daarom hebben wij dit boek omarmt. Bij ons kunt u ook vertelplaten voor vertelkastje of Kamishibai van het boek Taart gratis lenen.

Omdat het boek te groot bleek voor de brievenbus gingen de medewerkers van het antidiscriminatiebureau bij alle 63 scholen langs om Taart persoonlijk langs te brengen. Deze week krijgen de laatste Haarlemmermeerse basisscholen Taart bezorgd. Geen Taart ontvangen? Neem contact op met Bureau Discriminatiezaken Kennemerland: info@bdkennemerland.nl of bel 023-5315842. Dan komen we alsnog een Taart bij u brengen.