Cijfers discriminatie

Jaarverslag 2014 focus op arbeidsmarkt

Het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland heeft haar jaarverslag over 2014 gepubliceerd. Hierin staan de werkzaamheden en activiteiten die het afgelopen jaar zijn ondernomen beschreven.

Discriminatie komt overal voor en vooral op de arbeidsmarkt zo blijkt. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hiervoor in een brief met een actieplan aan de Tweede Kamer extra aandacht gevraagd. Daarom ligt de focus bij Bureau Discriminatiezaken Kennemerland (BD) in 2013/2014/2015 op discriminatie op de arbeidsmarkt.

Drie groepen hebben veel last van discriminatie op de arbeidsmarkt: ouderen, mensen met een beperking, mensen met multi-etnische achtergrond.

In 2014 is uitgebreid onderzoek gedaan onder ondernemingsraden in Kennemerland en is Bureau Discriminatiezaken actief de boer op gegaan met de training Selecteren zonder vooroordelen en heeft veel gesprekken gevoerd met HRM- medewerkers van bedrijven en gemeentelijke organisaties.

In het kader van de nationale ‘coming out dag’ hebben de koploperpartners in Haarlem een bijeenkomst over acceptatie van homoseksualiteit georganiseerd. Deze heeft op 9 oktober 2014 plaatsgevonden en is geafficheerd als netwerkbijeenkomst.Genodigden waren bedrijven, meer specifiek afdelingen personeelszaken. De reden daarvoor was het onderwerp: de positie van lesbiennes, homo en biseksuelen, transgenders (LHBT’s) op de werkvloer.

 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Regio’s
โ€”
Tags
โ€”
Download
โ€”