Doorverwijzing door politie

De drie Bureaus Discriminatiezaken in de politie eenheid Noord Holland hebben gezamenlijk een folder ontwikkeld. De folder komt te liggen in alle politiebureaus en is bedoeld om mensen door te verwijzen naar het Bureau Discriminatiezaken.

Mensen die naar een politiebureau komen, willen daar melding maken van iets wat hen is overkomen. Dat kan gaan om mishandeling, bedreiging, of iets anders vervelends. Soms is dat gebeurd met een achterliggende reden, waarbij discriminatie een rol speelt. 
Het kan ook zijn dat mensen zich gediscrimineerd voelen en daarvan melding willen maken bij de politie. Niet altijd echter is discriminatie die je ervaart, op een juridische of strafrechtelijke manier aan te pakken. Dan is het goed om naar een Bureau Discriminatiezaken te gaan en daar een klacht in te dienen. Die bureaus kunnen vaak meer doen dan de politie in dergelijke gevallen.
De folder vermeldt de gegevens van de bureaus in Kennemerland, Zaanstreek/Waterland en Noord Holland Noord.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download