Provinciale nieuwsbrief

De samenwerkende ADVs in Noord-Holland hebben weer een nieuwsbrief gemaakt. Het hoofdartikel gaat over discriminatie op de arbeidsmarkt en beschrijft manieren om dit tegen te gaan.

Daarnaast is er een artikel dat vier aanbevelingen aan gemeentes doet. Gemeentes hebben immers ook een rol in het aanpakken van discriminatie die zich afspeelt op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld bij werving en selectie of op de werkvloer.
Verder gaat het over vervolgstappen op een praktijkonderzoek dat een aantal antidiscriminatievoorzieningen in het land heeft uitgevoerd naar personeelsadvertenties en of die voldoen aan gelijke behandelingswetgeving op grond van geslacht.


De nieuwsbrief bevat een tabel met de cijfers van binnengekomen klachten, uitgesplitst naar grond en een aantal voorbeelden van zaken die de klachtenpraktijk illustreren.
Het is een volle en informatieve editie van de nieuwsbrief geworden die tweemaal per jaar wordt gemaakt en aan de Colleges van B en W en gemeenteraden van alle gemeentes in Noord Holland wordt gestuurd.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download