Stadswandeling: Hoezo, Haarlem & slavernij?

Zaterdag 15 augustus organiseert het Noord Hollands Archief een stadswandeling rond het thema Hoezo, Haarlem & slavernij?. Dit in het kader van de jaarlijkse nationale herdenking (op 17 augustus) van de grote slavenopstand in 1795 op Curacao onder leiding van vrijheidsstrijder Tula.

In 2013 was Bureau Discriminatiezaken mede initiator van een project om 150 jaar afschaffing van de slavernij te herdenken. Het historisch onderzoek van Ineke Mok en Dineke Stam heeft veel opgeleverd dat in de stadswandeling die toen samengesteld is, verwerkt is. Bureau Discriminatiezaken heeft dat jaar diverse andere activiteiten, zoals lezingen en gastlessen op scholen, georganiseerd.

Dineke Stam en Ineke Mok hebben in het verleden veel onderzoek gedaan naar het Haarlemse slavernijverleden en gidsen de wandelaars langs bijzondere locaties, zoals het huis van een slavenhandelaar, een pand met een gevelsteen met VOC-verwijzingen en het geboortehuis van schrijver en abolitionist Nicolaas Beets.

De stadswandeling op 15 augustus begint om 14.00 uur bij het Noord Hollands Archief op de Jansstraat 40 in Haarlem en duurt ca. 1,5 uur.
De kosten voor de wandeling bedragen € 5,- p.p.
Aanmelden is verplicht en kan via dinekestam@cultuurenco.nl.
Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download