Zondag 11 oktober 2015: multireligieuze roze viering

Met plezier nodigen wij u uit voor een multireligieuze viering op zondag 11 oktober 2015. Deze viering wordt gehouden in het kader van de Internationale Coming- Out Dag.

Op 11 oktober wordt jaarlijks de  ‘Internationale Coming Out Dag’ gehouden. De Coming Out Dag is er voor alle leeftijden en voor alle culturen en wordt vanaf 1988 internationaal gevierd. 

Coming Out is een uitdrukking die wordt gebruikt om het moment aan te duiden waarop homo- of biseksuele mannen en vrouwen,  of transgenders voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomen. De Coming Out Dag geeft hier aandacht en steun aan. 

In Haarlem hebben diverse mensen van verschillende kerken, de joodse gemeenschap, de Culturele Vereniging Selimye, en Boeddhisten hun medewerking toegezegd aan deze viering.
Robert Frede (oudkatholiek) en Zinzy Geene (doopsgezind) zijn de voorgangers in deze veelkleurige viering met muziek, meditatie, tekst en inspiratie. Het is geweldig dat vele grote en kleine religieuze en levensbeschouwelijke stromingen bij deze viering aanwezig zullen zijn.

We hopen van harte dat ook u aan deze viering wil deelnemen.

Datum en tijd: Zondag 11 oktober 2015, 16:00 – 17.00 uur.
U bent al welkom vanaf 15:30 uur.
Na afloop is er een hapje en drankje en tijd voor ontmoeting. 

Locatie: Doopsgezinde Kerk Frankestraat 24 in Haarlem

 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download