Onderwijs

Kinderboekenweek: basisscholen Uitgeest krijgen Taart cadeau

Een cadeau van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland voor alle basisscholen in Uitgeest. Omdat het Kinderboekenweek 2015 is en het boek Taart het thema diversiteit en anders zijn op een prachtige manier aansnijdt.

In Taart is de koningin jarig en ze wil heel graag taart. Maar dat mag ze eigenlijk niet want ze is te dik. En de koningin heeft eigenlijk geen vrienden. In haar land wonen heel veel kinderen die allemaal anders zijn. De een stottert, de ander zit in een rolstoel en een derde kan niet zo goed voetballen. Maar ze blijken ook allemaal een talent te hebben. 
Van groep 1 t/m 8 kan Taart voorgelezen, gelezen of samen gelezen worden. Of gespeeld als voorstelling. Weg met pesten, weg met discriminatie, weg met uitsluiting. Omdat het boek te groot bleek voor de brievenbus gingen de medewerkers van het antidiscriminatiebureau bij alle Uitgeester scholen langs om Taart persoonlijk langs te brengen. 
Het prentenboek van de Haarlemmers Liesbeth Rood en Kitty Hieltjes met prachtige illustraties van Leontine Gaasbeek gaat op een speelse manier over diversiteit en anders zijn. Dat sluit aan bij de doelstelling van Bureau Discriminatiezaken en daarom hebben wij dit boek omarmt. 
Bij Bureau Discriminatiezaken Kennemerland kunt u vertelplaten voor vertelkastje of Kamishibai van het boek Taart gratis lenen.
Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Onderwijs
Regio’s
Uitgeest
Tags
Download