Dag van de Dialoog

In Haarlemmermeer heeft dit jaar weer de Dag van de Dialoog plaatsgevonden. In de nationale week van de dialoog hebben we gekozen voor dinsdag 10 november.

Verschillende organisaties in Haarlemmermeer doen al jaren mee en dit jaar waren er ook weer een paar die voor het eerst meededen.
Dit leverde een totaal van 19 tafels op, waar ofwel een lunch ofwel een diner werd geserveerd.


Het doel van de Dag van de Dialoog is dat mensen die in dezelfde gemeente of wijk wonen of werken elkaar leren kennen. Men gaat met elkaar in gesprek in de vorm van een dialoog en dat betekent dat mensen naar ieders persoonlijke inbreng luisteren, zonder de ander te willen overtuigen van een eigen mening of opvatting.
Aan een tafel zitten circa acht mensen, waarvan een iemand het gesprek leidt. De gespreksleiders zijn door het Bureau Discriminatiezaken getraind in de dialoogmethode; die bevat vier fases, waarin globaal gezegd, dromen, ervaringen en toekomst aan bod komen. De dialooggesprekken gaan elk jaar over een ander thema. Een van de bijzondere dingen aan een dag van de dialoog is dat aan al die tafels die dag mensen over hetzelfde thema praten.


Het thema dit jaar was voel je vrij. Via Vluchtelingenwerk deden veel vrouwen mee op verschillende locaties en voor hen had dit thema een heel andere lading dan voor veel anderen. Het leverde, zoals altijd, boeiende en verhelderende gesprekken op. Ook was er weer veel openheid en men durfde zich kwetsbaar op te stellen.


Veel van de vrouwen die via Vluchtelingenwerk hebben meegedaan, waren zo enthousiast dat ze over een maand een herhaling in het klein gaan doen.
Anderen waren ook weer enthousiast en geinspireerd en blij dat ze hadden meegedaan.   

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download