Herdenking Hannie Schaft

Sybrand Buma als gastspreker op Herdenking zondag 29 november 2015. Dit jaar in de Grote of St. Bavokerk.

Het bestuur van de Stichting Nationale Hannie Schaftherdenking nodigt iedereen uit om op zondag 29 november a.s. Hannie Schaft te herdenken in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. De Herdenking begint om 13:00 uur. Inloop vanaf 12:00 uur.
Op het programma staat – naast gastspreker Sybrand Buma, factievoorzitter van het CDA – het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang & Vriendschap. Dit koor zette 70 jaar geleden de herbegrafenis van het meisje met het rode haar luister bij.


Daarnaast zal het Haarlems Vrouwenkoor Malle Babbe optreden alsmede diverse solisten. Vertegenwoordigers van drie generaties zullen over hun banden met de Tweede Wereldoorlog vertellen.
Na de Herdenking is er een Stille Tocht naar het Kenaupark waar er bloemen en kransen bij het monument van Hannie Schaft worden gelegd.


Bureau Discriminatiezaken heeft hetzelfde gedachtengoed als Hannie Schaft: discriminatie en fascisme bestrijden. Het BD zal, zoals ieder jaar, een bloemstuk leggen bij het monument in het Kenaupark.  

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download