Onderwijs

Beverwijkse basisscholen gratis gastles in 2016

Vrouwen kunnen niet autorijden, gehandicapten zijn zielig? Leerlingen van groep zeven en acht van de Beverwijkse basisscholen kunnen aan de slag met vooroordelen dankzij steun van de gemeente Beverwijk. Een gastles over vooroordelen, anders zijn, vreemd en gewoon. En ook een gastles waar je niet stil zit, maar letterlijk wandelend wijs wordt.

Wandelend wijs worden
De gemeente Beverwijk ondersteunt in 2016 de gastlessen van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland op de basisscholen in haar gemeente door een financiële bijdrage. Voor de school is deze gastles dit schooljaar kosteloos. De school krijgt het lesmateriaal na afloop zelfs cadeau, tenminste als ze denken er zelf mee aan de slag te willen. En dat willen ze, blijkt uit de praktijk. 
We kunnen de gastlessen dit schooljaar, dus nog voor de zomervakantie geven, of in de eerste helft van het nieuwe schooljaar 2016/2017. Ons streven is om op alle basisscholen van Beverwijk met vooroordelen aan de slag te gaan. Hopelijk ook op uw basisschool!
Interesse? Mail ons voor een afspraak op
nb@bdkennemerland.nl of bel ons op 023 5315842.
Naast een gastles aan de leerlingen is de gastles een instructie aan de betreffende docenten. De leraren zijn verplicht bij de gastles aanwezig en krijgen zo inzicht in de werkwijze van de Vooroordelenkoffer, het lesmateriaal dat gebruikt wordt; vijftig bordjes met korte verhalen, vragen of grapjes. 
Als de docent enthousiast is en de Vooroordelenkoffer zelf wil gebruiken, blijft de koffer kosteloos op de school achter dankzij steun van diverse fondsen die Bureau Discriminatiezaken heeft geworven. “Wij hebben 220 basisscholen in onze regio en die kunnen we – als kleine stichting – nooit elk jaar een gastles aanbieden. Door het stokje over te dragen aan de docent borgen we het onderwerp vooroordelen, discriminatie en anders zijn ook voor de toekomst op de school”, aldus Noëlle Beerepoot, voorlichter van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.
Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Onderwijs
Regio’s
Beverwijk
Tags
Download