Racisme, afkomst, huidskleur

Film 25 nov: Dear White People – Oude Raadhuis Hoofddorp

Pas je je aan, of blijf je jezelf? Wat verwacht de ander, wat wil jezelf? Dat zijn de hamvragen voor vier ambitieuze donker gekleurde studenten op de overwegend witte Amerikaanse universiteit in de film Dear White People. Het script overstijgt echter het thema huidskleur en verbreedt zich tot de universele worsteling van adolescenten met identiteit.

Elke maand organiseert de Raad der Kerken Hoofddorp een filmavond met inleiding in het Oude Raadhuis in Hoofddorp. Dit keer is Bureau Discriminatiezaken gevraagd een film aan te dragen en in te leiden.
Dear White People – een film uit 2014 – is het scherpe en humoristische filmdebuut van regisseur Justin Simien (1981). “Een frisse film over identiteit. Een film die over veel meer gaat dan zwart versus wit. Het is het verhaal over verwachtingen, kansen, erbij willen horen en jezelf zijn. Hoe ga je daarmee om? Vier verschillende karakters gaan daar verschillend mee om, dat is soms verwarrend, soms confronterend en vaak herkenbaar”, aldus Beerepoot, de voorlichter van Bureau Discriminatiezaken
 
Vrijdag 25 nov 2016, 19:30 uur: Film Dear White People
Waar: Oude Raadhuis, Hoofddorp
Dear White People won onder andere de Special Jury Prize op Sundance 2014 en de prijs voor beste film op het San Francisco International Film Festival.