Voorlichting tijdens diversiteitsweek van Hoofdvaart College

Op de middelbare school Hoofdvaart College in Hoofddorp is het deze week diversiteitsweek. In alle eerste en tweede klassen komen voorlichters van Bureau Discriminatiezaken langs. En ze nemen ook nog interessante gastsprekers mee.

In de huidige tijd roept de Arabische taal allerlei negatieve associaties op met oorlog en terrorisme. Maar het Arabisch is voor miljoenen mensen gewoon hun dagelijkse taal. Het Arabisch als taal met een prachtig schrift, daar gaan de leerlingen van het Hoofdvaart College deze week in het kader van de diversiteitsweek mee aan de slag. 
Arabisch is een wereldtaal. Miljoenen mensen lezen en schrijven in het Arabisch. Een gewone taal dus, met een eigen schrift. Anders dan ons Latijnse schrift. Leerlingen kalligraferen hun naam in het Arabisch.Vreemd: van rechts naar links. Maar wat is gewoon en wat is vreemd?  
Bureau Discriminatiezaken Kennemerland geeft deze gastlessen Arabisch kalligraferen waarin we ingaan op identiteit en de vraag: wat is een Nederlander? In een andere gastles gaan we in opde vraag: wat is een handicap? Vooroordelen en wat is vreemd of gewoon.
Meer informatie: Noëlle Beerepoot of Frederique Janss
023 5315842
Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download