Bureau Discriminatiezaken op Welkom Hier Festival

Festival met diversiteit als positief uitgangspunt

“1000 Haarlemmers met verschillende achtergronden hebben vandaag met elkaar genetwerkt, gepraat, gedebatteerd, gehuild, gelachen en gedanst. Ze hebben zich opengesteld voor elkaar en daar ging het om.” (Sophie Schellens, Justice and Peace Nederland)

Op zaterdag 22 april ontmoetten 1000 bezoekers, vluchtelingen en lokale (vrijwilligers)organisaties elkaar tijdens het bruisende Welkom Hier Festival in de Philharmonie in Haarlem. Het drukbezochte festival werd door mensenrechtenorganisatie Justice and Peace en Stem in de Stad georganiseerd om de potentie en betekenis van diversiteit en lokale solidariteit te laten zien en te versterken. Tijdens de initiatievenmarkt met 20 lokale organisaties werden nieuwe vriendschappen en samenwerkingsverbanden gesmeed en harten geopend! Ook waren er twee podiumprogramma’s met muziek- en theateroptredens, ronde tafel gesprekken en presentaties. Dit Welkom Hier festival was alweer de 8e editie van een landelijke reeks van Welkom Hier festivals.

Bureau Discriminatiezaken stond op de initiatievenmarkt en vroeg mensen kennis te maken met een sinaasappel. ‘Ja, ze lijken allemaal zo op elkaar.’ Maar als je een sinaasappel oppakt, goed bekijkt en bevoelt merk je dat ook deze sinaasappel unieke eigenschappen heeft. Het bleek een goede manier om met mensen in gesprek te raken over vooroordelen, ‘de eigen groep’ en ‘de anderen’.

Ook de regenboogambassadeurs en Gay Haarlem  hebben veel goede gesprekken gehad met bezoekers over de acceptatie van homoseksualiteit.

Frederique Janss, directeur van Bureau Discriminatiezaken zat in het discussiepanel in de kleine zaal. Het centrale onderwerp van gesprek was ‘de kracht van mensen’.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Haarlem
Tags
Download