Onderwijs

Beverwijkse scholen in 2017 aan de slag met vooroordelen

Vrouwen kunnen niet autorijden, gehandicapten zijn zielig? Leerlingen van groep zeven en acht van de Beverwijkse basisscholen gaan aan de slag met vooroordelen dankzij steun van de gemeente Beverwijk. Een gastles over vooroordelen, anders zijn, vreemd en gewoon. En ook een gastles waar je niet stil zit, maar letterlijk wandelend wijs wordt.

Wandelend wijs worden
De gemeente Beverwijk ondersteunt dit schooljaar de gastlessen van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland op de basisscholen in haar gemeente door een financiële bijdrage. Voor de school is deze gastles dan ook kosteloos. Het lesmateriaal krijgen de docenten, als ze dat willen, na afloop cadeau zodat ze er zelf mee aan de slag kunnen.
Docenten zelf aan de slag
Naast een gastles aan de leerlingen is de gastles een instructie aan de betreffende docenten. De leraren zijn verplicht bij de gastles aanwezig en krijgen zo inzicht in de werkwijze van de Vooroordelenkoffer, het lesmateriaal dat gebruikt wordt; vijftig bordjes met korte verhalen, vragen of grapjes. Als de docent enthousiast is en de Vooroordelenkoffer zelf wil gebruiken, blijft de koffer kosteloos op de school achter dankzij steun van diverse fondsen die Bureau Discriminatiezaken momenteel nog aan het werven is. 
“Wij hebben 220 basisscholen in onze regio en die kunnen we – als kleine stichting – nooit elk jaar een gastles aanbieden. Door het stokje over te dragen aan de docent borgen we het onderwerp vooroordelen, discriminatie en anders zijn ook voor de toekomst op de school”, aldus Noëlle Beerepoot, voorlichter van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.
Interesse?
inmiddels zijn we op vier basisscholen in Beverwijk geweest, de overigen benaderen wij in januari en februari. Ons streven is dit schooljaar op alle 13 basisscholen van Beverwijk met vooroordelen aan de slag te gaan. Hopelijk ook op uw basisschool! Interesse? Mail ons voor een afspraak op nb@bdkennemerland.nl of bel ons op 023 5315842.
Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Onderwijs
Regio’s
Beverwijk
Tags
Download