(Homo)seksuele gerichtheid

Regenboogambassadeurs organiseren IDAHOT

De Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, jaarlijks op 17 mei, is een dag waarop LHBT-organisaties internationaal aandacht vragen voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De dag is ook wel bekend onder de Engelse afkorting IDAHOT (International Day Against Homophobia and Transphobia). Het thema van dit jaar is FAMILIE.

Haarlem is vanaf 2012 Regenbooggemeente. Regenboogbeleid is erop gericht om de acceptatie van homoseksualiteit te vergroten.
Wetgeving en regels hebben hier al een hoop aan bijgedragen. Maar omdat acceptatie nog steeds niet volledig gerealiseerd is, heeft de gemeente Haarlem vier Regenboogambassadeurs benoemd, voor ouderen, sport, migranten en jongeren.
De Regenboogambassadeurs Haarlem organiseren daarom op woensdag 17 mei 2017 een bijeenkomst met dit thema. Het doel is om met betrokken Haarlemmers en organisaties in gesprek te gaan over  de rol en betekenis van familie bij LHBT-ers, ten aanzien van coming out, zelfbeeld, acceptatie en opvang.
Sprekers zijn:
• Hassan Barzizaoua
• Thomas Wormgoor
• Mario Postma
Erwino Ouwerkerk  is middagvoorzitter en wordt daarbij op geheel  eigen wijze bijgestaan  door cabaretière Merel Moistra.  Zij zal de bijeenkomst tevens afsluiten met een optreden.
De bijeenkomst vindt plaats op:
Woensdag 17 mei 2017
In Circus Hakim  Korte Verspronkweg 7-9 te Haarlem
Van : 14.00 – 16.00 uur (aansluitend napraten met een drankje en een snackje)
Noteer deze middag alvast in uw agenda. Het belooft een interessante middag te worden!