Handicap, chronische ziekte

Gastlessen op Haarlem College

Pesten op school. Het Haarlem College trekt twee dagen uit om alle eerstejaars weerbaarder te maken op dit thema. Bureau Discriminatiezaken verzorgt voor elke klas een gastles. Over anders zijn, erbij horen, vooroordelen.

Gastspreker Sulya tijdens de les

Als er gepest wordt in een klas, zorgt dit voor een onveilige sfeer. En bij een onveilige sfeer zijn de leerprestaties slechter. Pesten, of beter niet pesten, hoort dus bij de core business van een school. Zo ook op het Haarlem College.

Dit jaar was Sulya mee met de gastlessen als gastspreker. Als iemand haar ziet, vullen mensen veel dingen in. Wat ze nog kan maar vooral wat ze niet zou kunnen. Middels een quiz stellen we Sulya aan de leerlingen voor. Daarna beantwoordt ze vragen en vertelt ze over haar dagelijks leven. Wat ze kan, waar ze hulp bij nodig heeft, maar ook dat ze regelmatig ervaart dat ze – soms op een subtiele manier – wordt buitengesloten omdat ze in een rolstoel zit. De leerlingen mochten haar alles vragen.

Wilt u ook dat wij gastlessen verzorgen over anders zijn, vooroordelen en discriminatie? Neem contact op met Noëlle Beerepoot, 023 531 5842