Dag van de Dialoog

Ruim 100 deelnemers aan Dag van de Dialoog

Dag van de Dialoog in BadhoevedorpWoensdag 8 november 2017 gingen op verschillende plekken in  Haarlemmermeer inwoners met elkaar in gesprek onder het genot van een lunch of diner. Het thema dit jaar is ‘zichtbaarheid’. In totaal waren er 13 tafels met ruim honderd deelnemers waar men naar elkaar luisterde.

Aan de tafel in het dorpshuis in Badhoevedorp ging het bijvoorbeeld over je zichtbaarheid als je de Nederlandse taal niet machtig bent. Dat je dan minder zichtbaar bent. De droom van een van de deelnemers was om alle talen van de wereld te kunnen spreken zodat ze met iedereen in gesprek kon, de dialoog kon aangaan.

Een andere deelnemer had letterlijk problemen met haar zicht omdat haar ogen niet meer goed werkten. Ook dat vermindert je interactie met mensen, en dus je zichtbaarheid. “Als ik iemand tegenkom in het winkelcentrum, herken ik diegene niet. Dat is soms lastig en onhandig, maar ook heb je dus minder snel contact”, aldus een van de deelnemers aan de dialoogtafel.

De lunch in het dorpshuis van Badhoevedorp werd verzorgd door de vrijwilligers en was heerlijk. Maatvast zorgde voor veel locaties in de Haarlemmermeer. Ook in Nieuw Vennep en Hoofddorp waren tafels georganiseerd door diverse organisaties. Volgend jaar ook een tafel organiseren? Mail ons: info@bdkennemerland.nl