Vacature: gezocht Consulent Klachtbehandeling (m/v)

Zet een streep door discriminatieVoor de klachtbehandeling en bijkomende werkzaamheden is het Bureau Discriminatiezaken op zoek naar een collega Consulent Klachtbehandeling (m/v) voor 24 uur per week.

De vacature is gesloten.

Over de functie
U verzorgt de dienstverlening van de organisatie aan mensen die discriminatie melden. Het gaat zowel om individuele klachtenbehandeling als om het geven van informatie en advies aan particulieren, instellingen, bedrijven en overheden over oorzaken en achtergronden van discriminatie, wet- en regelgeving en mogelijkheden voor een beleidsmatige aanpak van discriminatie. U werkt daarnaast ‘outreachend’ en onderhoudt daartoe contacten in een breed netwerk.

Functie-eisen
Wij zoeken een betrokken collega die in staat is om zelfstandig  – op basis van een gedegen inventarisatie en analyse van de (hulp)vraag, kennis over relevante wet- en regelgeving, methodieken voor klachtenbehandeling en achtergronden van de doelgroepen – de (hulp)vraag te vertalen in:
–          informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een discriminatieklacht;
–          informatie en beleidsadvies voor een structurele aanpak van discriminatie.

Daarnaast verwachten we dat u in staat bent om:
–          relevante ontwikkelingen te signaleren en te vertalen in adviezen over de aanpak ervan;
–          vanuit een proactieve opstelling contacten te onderhouden met relevante partners op lokaal en regionaal niveau ten behoeve van de afhandeling van klachten en informatie- en adviesverzoeken;
–          een inhoudelijke bijdrage te leveren aan groepsvoorlichting en trainingsactiviteiten;
–      u mondeling en schriftelijk goed uit te drukken.

U beschikt over een afgeronde, relevante opleiding op minimaal HBO niveau, bij voorkeur SJD of HBO-Recht of u heeft relevante ervaring.

We bieden
Een functie voor in beginsel een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Een dynamische baan in een enthousiaste en professionele organisatie in het middelpunt van actuele maatschappelijke vraagstukken. De organisatie kenmerkt zich door een informele werksfeer met ruimte voor eigen initiatief. Het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Welzijn (schaal 8). Het kantoor is in Haarlem.

Bureau Discriminatiezaken Kennemerland
Het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland (BD) is het kenniscentrum in de regio Kennemerland waar burgers, instellingen, bedrijven en overheden terecht kunnen voor informatie, advies en ondersteuning bij de aanpak van discriminatie en het bevorderen van gelijke behandeling. De organisatie streeft er middels een proactieve opstelling naar vroegtijdig relevante ontwikkelingen te signaleren en overheden en andere belanghebbenden hierover te informeren en te adviseren. De organisatie ontplooit diverse initiatieven op het gebied van voorlichting en preventie en onderzoek.

Uw sollicitatie kunt u tot uiterlijk 5 januari 2018 richten aan
Bureau Discriminatiezaken
Postbus 284
2000 AG Haarlem
of per email naar fj@bdkennemerland.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frederique Janss, 023-5315842