(Homo)seksuele gerichtheid

Oorlogssporen – lokale geschiedenis voor groep 7 en 8

Wie is Rachel van Gelderen? Waarom moest ze van school? Waarom werd de juf ontslagen? Wat doen die struikelstenen langs het Spaarne? Welk gebouw stond er bij de Toneelschuur? Mag je je met geweld verzetten zoals Hannie Schaft? Waarom draagt Vrouwe Justitia een blinddoek?

Oorlogssporen is een zoektocht naar de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in de Haarlemse binnenstad. De wandeling start met een introductie bij Bureau Discriminatiezaken Kennemerland en eindigt bij Vrouwe Justitia, buiten bij de Haarlemse Rechtbank.

De leerlingen lopen met een begeleider in kleine groepjes en speuren naar een spoor van oranje lintjes. Halverwege is er een korte pauze met limonade in de oude Janskerk, met een bezoek aan de expositie Vrouwen in Verzet.

Oorlogssporen
– lokale WOII-geschiedenis voor groep 7 en 8 van de basisschool
– duur: 2,5 uur, bv van 9:00-11:10 uur
– start & finish: Lange Herenvest 122, Haarlem
Werkboekje leerlingen– alle leerlingen krijgen een werkboekje mee naar school/huis
– kosten: 75 euro per klas

boeken? info? mail ons!