Godsdienst

Boek ‘de werkelijkheid van de ander’ te koop

Het boek ‘de werkelijkheid van de ander’ is 3 juli gepresenteerd op het stadhuis in Haarlem in een afgeladen Gravenzaal. Burgemeester Jos Wienen koos twee verhalen uit die hij gedeeltelijk voorlas. Hij vindt het boek een aanrader: ‘De verhalen laten precies die spanningsvelden zien waar we in de huidige samenleving mee te maken hebben’.

Voorafgaand aan het boek hadden Marjolein van Haaften en Yvonne Moonen 21 gesprekken met christenen, moslims en religieuze joden, maar ook met Haarlemmers die zichzelf atheïst, humanist of agnost noemen, of zichzelf geen enkel etiket willen opplakken. Daarbij stonden vragen centraal over hoe vrij zij zich voelen om hun geloof te praktiseren in Haarlem of om niet te geloven. En hoe vrij laten zij de ander eigenlijk? Deze verhalen zijn nu terug te lezen in het boek.

Het boek is nu te koop voor 6,50 euro bij boekhandel De Vries (Oude Gedempte Gracht 27), de kerkshop van de Sint Bavo op de Grote Markt, Bijbel In Evangelische boekhandel (Gasthuisvest 17A) en Bureau Discriminatiezaken. Als u grotere aantallen bestelt is een staffelkorting bespreekbaar. Meer informatie bij mvh@bdkennemerland.nl

Marjolein van Haaften en Yvonne Moonen kunnen ook langskomen op speciale gelegenheden om het boek toe te lichten en te verkopen. Meer informatie hierover kunt u verkrijgen via 023 5315842 of u kunt mailen naar mvh@bdkennemerland.nl