Handicap, chronische ziekte

Basisscholen H’meer aan de slag met handicap en vooroordelen

Wat kan een hulphond, hoe help je een gehandicapte, is een gehandicapte zielig? Een les met quizzen en acties voor de basisscholen in de Haarlemmermeer.

Geef je les op een basisschool in de Haarlemmermeer of zitten je kinderen daar op school? Vraag dan de doe-les over handicap en vooroordelen aan. Leerlingen gaan zelf aan de slag  met krukken, blinddoeken en rolstoelen. Zo ervaren ze hoe het is als je dingen anders moet doen. Confronterend, leerzaam en leuk.

In deze twee-uur durende les delen twee ervaringsdeskundige gastsprekers onder begeleiding van een bevoegd docent hun verhalen en kunnen de leerlingen alles vragen. Over vooroordelen, de hulphond, het dagelijks leven. Deze gastles is in samenwerking met Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH).

Les     Vooroordelen & handicap
Duur:    2 uur, bv 13-15 uur
Door:   Paulien en/of Mignon (ervaringsdeskundigen en gebruiken een rolstoel) + een bevoegd docent
Waar:   op de eigen school
Kosten: 50 euro per gastles, mits de school het kan missen
Aanmelden / informatie: mail naar Noelle Beerepoot op nb@bdkennemerland.nl of bel 023-5315842