Dag van de Dialoog

Dag van de Dialoog: lunch en diner mee op woensdag 7 nov

Kennismaken met stads- en dorpsgenoten waarmee u anders niet zo snel in contact zou komen. Oftewel: de Dag van de Dialoog in Haarlemmermeer.

Dag van de Dialoog ballonnetjes

Tijdens dit jaarlijkse evenement gaan mensen in kleine kring met elkaar in gesprek aan verschillende tafels op diverse locaties in de gemeente. Van buurthuizen tot banken, van voetbalclubs tot vrijwilligersorganisaties, van scholen tot supermarkten, iedereen kan meedoen.

Hoe is Dag van de Dialoog ontstaan
Na 11 september 2001 wilden verschillende Rotterdamse organisaties ‘iets’ doen ter bevordering van de sociale cohesie. Dat werd de Dag van de Dialoog. Nu wisselen zo’n 26.000 mensen jaarlijks hun ervaringen, ideeën en dromen uit in zo’n 90 gemeenten. Ook in het buitenland is het concept aangeslagen.

Hoe werkt de Dag van de Dialoog
De gesprekken vinden plaats in gevarieerd samengestelde groepen van 6 à 8 personen. Tijdens het gesprek wordt een lunch of diner genuttigd. Elk jaar wordt een centraal thema gekozen dat als leidraad voor het gesprek dient. Het thema voor alle gesprekken in 2018 is “inzet voor elkaar”. Aanmelden kan via info@bdkennemerland.nl of telefonisch bij Bureau Discriminatiezaken Kennemerland: 023 531 5842.

Ook een tafel organiseren?
Degene die de tafel organiseert levert een gespreksleider en regelt een lunch of diner voor de deelnemers aan de tafel. Let hierbij op vegetarische of halal eetwensen. En als je je aanmeldt om een tafel te organiseren draag je ook minimaal 6 deelnemers aan. Deze deelnemers hoeven zeker niet aan de ‘eigen’ tafel te gaan zitten, maar liever aan een tafel waarvan zij de deelnemers niet kennen (doel is namelijk elkaar te leren kennen). Werf deelnemers en meld ze aan op info@bdkennemerland.nl of bel met Bureau Discriminatiezaken Kennemerland 023 531 5842

Dag van de Dialoog – woe 7 november 2018
Plaats                                      gemeente Haarlemmermeer
Dialoog lunch                            12:00 – 14:00 uur
Dialoog diner                            18:00 – 20:00 uur
Coördinatie                               Bureau Discriminatiezaken Kennemerland
Organisatie & gespreksleiding      diverse organisaties / individuen / bedrijven / verenigingen