Man/Vrouw

Flyer over zwangerschapsdiscriminatie

De gemeente Haarlem wil dat er meer aandacht komt voor vrouwen die zwanger zijn en discriminatie ervaren tijdens en na hun zwangerschap en wil dit aanpakken. Uit landelijk onderzoek ‘Is het nu beter bevallen?’ (2016) blijkt dat 43% van de vrouwen die zwangerschap en werk combineren iets hebben meegemaakt dat volgens de wet wijst op discriminatie op grond van geslacht. Het is van belang dat discriminatie tijdens en na de zwangerschap wordt gemeld bij Bureau Discriminatiezaken Kennemerland (BD). Medewerkers van het BD hebben de juiste kennis in huis en kunnen vrouwen van advies voorzien.

Het BD beschikt over een flyer waarin de rechten en regels bij zwangerschap en werk worden toegelicht. Deze folder zal actief worden verspreid onder consultatiebureaus, verloskundigen en huisartsen. De flyer is hieronder te downloaden.

Wanneer u exemplaren van deze flyer wenst te ontvangen, kunt u contact opnemen met Bureau Discriminatiezaken Kennemerland: info@bdkennemerland.nl.

Telefonisch zijn wij bereikbaar onder nummer: 023 – 531 58 42.