(Homo)seksuele gerichtheid

Pink Panel zoekt deelnemers

Op 1 maart 2019 zijn wij weer van start gegaan met het Pink Panel. Dat wil zeggen vanaf dan kunnen lesbiënnes, homo- en biseksuelen en transgenders (LHBT’s) de digitale vragenlijst van het Pink Panel invullen met vragen over (on)veiligheid en ervaringen met discriminatie in hun gemeente.

Homovijandigheid komt niet alleen voor in Amsterdam, maar recent ook in Haarlem, Zandvoort, Velsen, Bloemendaal en Haarlemmermeer. Om te weten hoe het gesteld is met de veiligheidsgevoelens van LHBT´s in deze gemeenten en in andere gemeenten in Kennemerland doet Bureau Discriminatiezaken Kennemerland structureel onderzoek onder deze doelgroep, middels het Pink Panel.

Ga direct naar de enquête: pinkpanelonderzoek2019

Wat is het Pink Panel?

Het Pink Panel is een (digitaal) onderzoekspanel en deelnemers vullen één keer per twee jaar een vragenlijst in. Het aantal deelnemers ligt nu op 145, maar dit is nog veel te weinig voor een representatief beeld. Daarom zoeken wij nieuwe deelnemers die wonen in Kennemerland! Het kost weinig tijd, u hoeft alleen eenmalig een vragenlijst in te vullen.

Uitkomsten onderzoek

Bureau Discriminatiezaken doet dit Pink Panel onderzoek al sinds 2008 en heeft de onderzoeksuitkomsten hiervan beschreven in de Pink Panel feitenkaart 2008-2017. Hier komt onder meer uit naar voren dat veel incidenten plaats vinden in de openbare ruimte en in de eigen woonbuurt. Circa één op de zes respondenten ondervindt discriminatie in de openbare ruimte. Dit kan gaan om schelden, beledigen of mishandeling. Het is belangrijk dat we dit soort ontwikkelingen in kaart brengen zodat we samen met de politie en de gemeente kunnen werken aan verbetering van de situatie.

We zagen ook dat steeds meer LHBT’s hun gedrag aanpassen, bijvoorbeeld in de eigen woonbuurt of op het werk. Hoe ontwikkelt dit zich verder? Om hier een antwoord op te krijgen hebben wij uw mening en ervaring nodig.

Doe mee!

Meld u aan via mvh@bdkennemerland.nl en u ontvangt in maart 2019 een uitnodiging (met een link) om de vragenlijst in te vullen.Contactpersoon is Marjolein van Haaften. U kunt ook bellen of mailen: 023 5315842

 

 

Pink Panel Enquête
Doe mee