Cijfers discriminatie

Jaarverslagen

Jaarverslagen van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland van de afgelopen vijf jaar zijn hieronder te downloaden.

In onze jaarverslagen beschrijven wij onze activiteiten op het gebied van klachtbehandeling (de klachtenprocedure, de registratie & rapportage daarover, inclusief cijfers), onderzoekvoorlichting en advies & beleid.

In 2018 kwamen bij Bureau Discriminatiezaken 205 klachten binnen over ongelijke behandeling, belediging, uitsluiting en andere uitingen van discriminatie in Kennemerland. Dit is een lichte stijging in vergelijking met het voorgaande jaar. Opvallend is eigenlijk dat het aantal klachten al jarenlang rond de 200 ligt, enkele jaren met pieken en dalen daargelaten.

De meest gemelde discriminatieklachten in 2018 gaan over:
1. Ras / afkomst,  2.(Homo)Seksuele gerichtheid en 3. Handicap / chronische ziekte en geslacht

Circa de helft van de discriminatieklachten speelt zich af in de eigen woonwijk, op de arbeidsmarkt en in de openbare ruimte.

De meeste discriminatieklachten in 2018 komen uit Haarlem (72). De gemeente Haarlemmermeer staat op de tweede plaats met 65 klachten . Hierna volgen: Velsen (31), Beverwijk (17), , Bloemendaal (10), Zandvoort (9), Heemstede (7) en Heemskerk (6). Uit Haarlemmerliede & Spaarnwoude en Uitgeest komen respectievelijk 2 en 1 discriminatieklachten.

Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2017

Jaarverslag 2016

Jaarverslag 2015

Jaarverslag 2014