(Homo)seksuele gerichtheid

Kom naar de GSA dag in Haarlem, Velsen of Haarlemmermeer

GSA-dag in Flinty's, HaarlemBureau Discriminatiezaken en COC organiseren drie GSA dagen: op donderdag 10 oktober, woensdag 16 oktober en donderdag 17 oktober. Kom en denk mee wat jouw middelbare school kan doen om seksuele diversiteit meer geaccepteerd te krijgen.

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zonder zich te schamen of te verantwoorden. Dat is het uitgangspunt van de GSA. Leerlingen en docenten zitten samen in de GSA en zetten zich hiervoor in op hun middelbare school of MBO. Want samen sta je sterk en maak je jouw school veiliger.

Maar wat doet jouw school? Wat ga jij dit jaar doen? Kom naar een GSA dag in de buurt en laat je informeren en inspireren voor bv Paarse Vrijdag 2019 en andere zaken.

GSA dag Haarlem: don 10 oktober 2019 17 – 19 uur.Flinty’s, Gedempte Oude Gracht 138, Haarlem

GSA dag Velsen: woe 16 oktober 2019 17 – 19 uur.
JC de Koe, Zadelmakerstraat 3, Velserbroek

GSA dag Haarlemmermeer: don 17 oktober 2019 17 – 19 uur.
Pier K, Raadhuisplein 9, Hoofddorp

Meld je aan. Afhankelijk van je woonplaats of de datum (net wat voor jou handig is) kan je je aanmelden voor een van de bijeenkomsten. Stuur een email naar nb@bdkennemerland.nl onder vermelding van de datum en de school waar je actief bent / wilt worden.

GSAGSA dag, kom ook!
De GSA (voorheen Gay Straight Alliance, nu Gender and Sexuality Alliance) is er voor iedereen, of je nu hetero, gay, bi, aseksueel of in dubio bent. Maar wat gaat jullie GSA dit jaar doen? Waar ga je mee aan de slag? Zijn er ideeën, maar is er ook een plan? Hoe pakken jullie het aan? Of is er nog geen GSA en wil je die opzetten?

Doel van deze GSA-dagen is elkaar versterken, ideeën uitwisselen en inventariseren wat de plannen zijn voor Paarse Vrijdag (13 dec 2019) met jouw GSA / jouw school. We richten ons op leerlingen, maar betrokken docenten zijn ook zeer welkom. Inhoudelijk hebben we info van COC Nederland om je op weg te helpen.

Aan het eind van de bijeenkomst ga je naar huis met een menu-kaart aan opties van wat je op jouw school kan doen. Het is aan jou om te bedenken wat wenselijk en haalbaar is om in 2019/2020 uit te voeren. Laat je inspireren en geef dit onderwerp handen en voeten.

Dus geef je op en kom! Stuur een email naar nb@bdkennemerland.nl onder vermelding van de datum en de school waar je actief bent / wilt worden.

Huib Wolse, GSA-coördinator COC Kennemerland (tot vorig jaar bij GSA Coornhert Lyceum)
Noelle Beerepoot, trainer/voorlichter bij Bureau Discriminatie Kennemerland
In Hoofddorp ondersteund door Gijs Heijnis en Rachelle Paalvast (Menes/Meerwaarde)