Dag van de Dialoog

Wat betekent thuis voor jou? Dialoog in Haarlem

Hoe voelt thuis voor jou? Ervaar je dat binnenshuis of buitenshuis? In je eigen land, stad, wijk of buurt? Ben je benieuwd wat het woord thuis voor anderen betekent en wil jij daarom je eigen gevoelens eens uitwisselen met anderen, kom dan woensdag 6 november aanstaande naar de Dag van de Dialoog in wijkcentrum de Ringvaart. Van 18.00-20.30 uur kan men met elkaar in gesprek over dit thema.

Dat doen we in vier gespreksrondes: voorstellen (kennismaken), vertellen (ervaringen delen), verbeelden (dromen) en verwezenlijken (doen). Aan tafel zitten ongeveer 7 à 8 deelnemers en een ervaren gespreksbegeleider. De ervaring leert, dat het meedoen aan een dialoogtafel voor alle deelnemers mooie inzichten oplevert over zichzelf en de ander, zodat we samen de wijk en de stad kleur kunnen geven.

De Dialoog is een maatschappelijk initiatief van Kleurrijk Haarlem in samenwerking met Bureau Discriminatiezaken en Haarlem in Dialoog, dat aansluit op een landelijke beweging die in Rotterdam is begonnen, na de aanslagen op de Twin Towers in New York in 2001.

Dit jaar doen meer dan 100 Nederlandse gemeenten aan de Week van de Dialoog mee, die van 4 tot en met 10 november wordt georganiseerd.  Een unieke traditie die sinds 2002 elk jaar in november wordt gehouden. Het doel is vooral elkaar ontmoeten, inspireren en het bevorderen van meer onderling begrip.

Meld je aan voor een mooi waarderend gesprek, want het is goed om ook van jou te horen wat thuis voor jou betekent. Aanmelden of meer informatie bij Marjolein van Haaften: mvh@bdkennemerland.nl of via 023 5315842 of bij Frank Wolff: frankwolff@systemischwerk.com of 06 4194 5852

Adres: wijkcentrum de Ringvaart  Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem