(Homo)seksuele gerichtheid

Foto-expo en voorstelling in Toneelschuur over ‘anders zijn’

De aankomende Toneelschuur productie Weg met Eddy Bellegueule trapt af met een expositie Andersom van Nienke Veneboer. Foto’s van Haarlemmers die – net als de hoofdpersoon – weten hoe het voelt om ergens niet bij te horen.

Vrijdag 17 januari 2020 is er een gratis toegankelijke openbare repetitie van Weg met Eddy Bellegueule. Na afloop opent de foto expositie met portretten van Haarlemmers. De Haarlemse wethouder Marie-Thérèse Meijs ontvangt het eerste exemplaar van het magazine bij de expo.

Het magazine bij de expositie is tot stand gekomen in samenwerking met de Gemeente Haarlem (Diversiteit en Toegankelijkheid), Bureau Discriminatiezaken Kennemerland en De Wereldkeuken en is vanaf 17 januari gratis verkrijgbaar in de Toneelschuur.

De voorstelling 
De voorstelling Weg met Eddy Bellegueule, een theaterbewerking van de gelijknamige succesroman van Édouard Louis, vertelt het verhaal over een jongen die probeert in te passen in een milieu waar hij zich niet thuis voelt. Hij schaamt zich onder meer voor zijn geaardheid, hij probeert in te passen in zijn omgeving en voert een harde strijd om te kunnen zijn wie hij is. De voorstelling Weg met Eddy Bellegueule is van 18 tot en met 25 januari 2020 en 5 tot en met 7 maart 2020 te zien in Toneelschuur in Haarlem.

Expo en openbare repetitie: vrijdag 17 januari 2020
In het magazine worden verhalen en fotoportretten samengebracht van Haarlemmers die weten hoe het voelt om ergens niet bij te horen. Hun verhalen zijn aangevuld met achtergrondinformatie over de voorstelling, de roman en interviews met de makers van de voorstelling.

De repetitie van 17 januari 2020 is om 16 uur. Deze is gratis, maar opgave is gewenst en kan via de website van de Toneelschuur. De opening van de foto-expositie is ook op vrijdag 17 januari 2020, om 17 uur. Deze is vrij toegankelijk, opgave niet nodig.