Pieten debat

Grote opkomst bij BLM-protest in Haarlemmerhout van Haarlem

Zo’n tweeduizend mensen, meer dan verwacht, spraken zich woensdag 17 juni 2020 uit tegen racisme tijdens een Black-lives-matter protest. Er waren veel zelfgemaakte bordjes te zien, innemende sprekers met heftige verhalen te horen en tussendoor muziek.

Samen met talloze Haarlemmers en Haarlemse organisaties waren ook medewerkers van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland op de Haarlemmerhout.

Het is zaak dat we het onderwerp racisme op de agenda houden en dat er blijvend dingen veranderen. Daarover spraken we met allerlei organisaties en burgers op de avond voorafgaand aan het protest van woensdag. Op deze dinsdagavond 16 juni waren verontruste burgers en heel veel organisaties bijeen om discriminatie op huidskleur en afkomst te bespreken en te kijken hoe we daar structureel iets tegen kunnen doen. Goed om elkaar op dit thema te vinden en elkaar te versterken.

BLM-protest in de HaarlemmerhoutMet dank aan Lodewijk de Ruiter van Haarlem Effect voor de prachtige foto’s genomen bij het BLM-protest op woensdag 17 juni 2020.

Een kort verslag van het protest op RTV Noord-Holland.