(Homo)seksuele gerichtheid

Enthousiaste tieners bij Summerschool Bloemendaal

Wat is vreemd en wat is gewoon? Anders of normaal? In je vakantie vrijwillig naar school vinden veel Nederlandse kinderen vreemd. Maar niet deze jongeren. De deelnemers met Eritrese, Turkse en Syrische roots zijn super gemotiveerd voor deze Summerschool.

Summerschool Bloemendaal 2020Deze zomer organiseert Jongerenwerk Bloemendaal de Summerschool. Twee dagen per week vrijwillig naar school. Dat willen deze tieners. Ze zijn nog niet heel lang in Nederland maar reuze leergierig, nieuwsgierig en enthousiast.

Op uitnodiging van de vrijwilligers van Jongerenwerk Bloemendaal gaf Bureau Discriminatiezaken Kennemerland op maandag 27 juli 2020 een workshop over Artikel 1 van de Grondwet en over gewoonten. Wat vind je normaal, wat is je norm en waarom? Samen met de (vrijwillige) begeleiders kozen de deelnemers een poster die gaat over discriminatie of anders zijn. Over homoseksualiteit, racisme, seksisme, handicap etc. Het delen van inzichten en ervaringen resulteerde in mooie gesprekken.

De Bloemendaalse burgemeester Elbert Roest ontving de deelnemers bij de start van de dag, kwam vervolgens ook even in de pauze en maakte deze foto. Volgende week gaan de jongeren aan de slag met de Vooroordelenkoffer met thema’s als gelijke behandeling, discriminatie, anders zijn, erbij horen etc.