(Homo)seksuele gerichtheid

Coming Out 2020 in de regio

Zondag 11 oktober is het Coming Out dag dus laat de regenboog-vlag het hele weekend wapperen. In Haarlem, Hoofddorp en IJmuiden is van alles te doen.

De gemeente Haarlemmermeer trapte vrijdag 9 oktober 2020 af met een online ‘roze ontbijt’ en het tekenen van een regenboog alliantie door 30 organisaties. Bureau Discriminatiezaken is een van de ondertekenaars.

Overal wappert dit weekend de Regenboogvlag: bij gemeentehuizen, buurthuizen, op sportverenigingen en bij bedrijven en scholen. Ook bij mensen thuis wappert steeds vaker de Regenboogvlag tijdens Coming Out Dag (jaarlijks op 11 oktober).

Posters in Haarlem
In Haarlem zien we in de week van 6-13 oktober overal posters verschijnen In Haarlem kies je zelf wie je liefhebt en hebben alle buitensportverenigingen een Regenboogvlag ontvangen die ze op 10 en 11 oktober uithangen bij hun velden.

Stadsschouwburg Velsen
Kom luisteren naar Splinter Chabot, schrijver van het boek Confettiregen. Een ontroerend boek over de durf om jezelf te worden.  In stadsschouwburg Velsen. Bureau Discriminatiezaken werkte mee aan de totstandkoming van het programma van 10 en 11 oktober 2020 samen met de gemeente en regeboogpartners.
Kijk op www.stadsschouwburgvelsen.nl voor meer informatie en kaarten.

Hoofddorp
De interactieve themabijeenkomst in Hoofddorp draait om de vraag: Hoe staat het eigenlijk met de acceptatie van de LHBTI+gemeenschap? Gaat het goed, kan het beter? Een open gesprek onder leiding van Jos Ahlers, voorzitter COC Kennemerland, met Kirsten Visser (Trans Parents), Huub Kloppenburg en Annet Beerendonk (Cordaan/Roze Loper Traject) en Marjolein van Haaften (Bureau Discriminatiezaken). En op bibliotheekhaarlemmermeer.nl voor het Coming Out weekend programma in Hoofddorp.


Wat is Coming Out dag
Op Coming Out dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbiennehomobiseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming Out dag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden. Er vindt geen grote centrale viering plaats, maar worden er in meerdere plaatsen kleinere activiteiten georganiseerd door lokale homo- en jongerenorganisaties, al dan niet in samenwerking met heteroseksuele sympathisanten en gemeenten.