(Homo)seksuele gerichtheid

Cadeau moet Paarse Vrijdag nóg mooier maken

Paarse Vrijdag Op 11 december 2020 is het de tiende keer dat Paarse Vrijdag op Nederlandse middelbare scholen gevierd wordt. Dit jaar krijgen de organisatoren van deze dag van COC en Bureau Discriminatiezaken daarom de Paarse Surprise BoX. Een cadeau om deze Paarse Vrijdag 2020 nog feestelijker te maken en meer inhoud te geven.

Draag paars op school en laat zien dat je oké bent met alle genders en alle seksuele oriëntaties. Veel scholen hebben een GSA (Gender and Sexuality Alliance) die onder andere Paarse Vrijdag organiseert. Samen met COC Kennemerland organiseren we sinds 2019 regionale GSA-dagen om elkaar te versterken, ideeën aan te dragen en elkaar te stimuleren. Uit onderzoek (Movisie, 2018) blijkt dat leerlingen baat hebben bij een GSA op hun school. Leerlingen voelen zich veiliger en hebben steun aan elkaar binnen de GSA.

De Paarse Vrijdag tassen op een rijVrijwilligers brengen vrijdag 27 november 2020 en maandag 30 november 2020 de verrassingspakketten naar de middelbare scholen in onze regio en daar zijn we reuze blij mee. Dat Paarse Vrijdag 11 december 2020 maar ontzettend Paars mag kleuren.