(Homo)seksuele gerichtheid

Paarse Surprise BoX voor GSA’s – ideeën?

Begin december 2020 krijgt elke Kennemerlandse middelbare school een Paarse Surprise BoX. Dit om de GSA’s van die scholen een boost te geven en te enthousiasmeren Paarse Vrijdag 2020 vrijdag 11 december te organiseren. Heb je en een leuk idee voor de inhoud van deze BoX? Mail het ons, wie weet kunnen we het regelen.

GSA: Gender and Sexuality Alliance
Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zonder zich te schamen of te verantwoorden. Dat is het uitgangspunt van de GSA die veel middelbare scholen hebben. Leerlingen en docenten zitten samen in de GSA en zetten zich voor LHBTI-veiligheid in op hun middelbare school of MBO. Want samen sta je sterk en maak je jouw school veiliger. De GSA is er voor iedereen, of je nu hetero, gay, bi, aseksueel of in dubio bent. Uit een onderzoek uit 2018 blijkt dat leerlingen baat hebben bij een GSA. Dat deze werkt om de schoolomgeving veiliger te maken.

Paarse Vrijdag VetersGSA-middagen 2020 gecanceld
Begin november 2020 zouden er GSA-middagen zijn in Hoofddorp, Haarlem en Beverwijk, georganiseerd door Bureau Discriminatiezaken en COC Kennemerland. Doel van de bijeenkomsten: uitwisseling ervaringen op de verschillende scholen en elkaar versterken. Velen hadden zich al aangemeld, maar helaas: ze gaan NIET door. De nieuwe Covid-maatregelen hebben ons doen besluiten deze te cancellen. Helaas. Daaruit ontstond het idee voor de Paarse Surprise BoX

Wil je ook een Paarse Surprise BoX?
Zit je in een GSA van een middelbare school en ben je van plan er een op te richten? Mail het ons. We willen dat alle middelbare scholen in het netwerk zitten én dat alle middelbare scholen de Paarse Surprise BoX ontvangen. We hebben één BoX per middelbare school beschikbaar.

Als het Covid-wise lukt willen we in het voorjaar 2021 opnieuw een bijeenkomst organiseren. Daar nodigen we alle scholen dan voor uit.