Arbeidsmarkt

Solliciteren en vragen over je kinderwens, afkomst, handicap of leeftijd. Mag dat?

Mag een werkgever vragen stellen over je kinderwens, je Chinese roots, je gezondheid, je partnerkeus, je hoofddoek of je zieke moeder? En hoe pareer je tijdens een sollicitatiegesprek vragen die niet relevant zijn?

Hoe zie jij jezelf en hoe ziet de ander jou?Wat mag gevraagd worden en wat niet en hoe kan je reageren? En wat zegt de wet daarover? Dat is terug te luisteren in de workshop van Noelle Beerepoot op de Nationale Sollicitatiedag 2020. Daaronder ook de vraag: hoe ziet de interviewer jou en hoe zie jij jezelf? Hoe zorg je dat jouw zelfbeeld in overeenstemming komt met het beeld dat aan de andere kant van de tafel gevormd is? Hoe zorg je dat je als een individu gezien wordt?

Vragen over kinderwensen, ziekte en handicap, afkomst en leeftijd komen aan de orde. In deze workshop vertelt voorlichter Noëlle Beerepoot namens Discriminatie.nl over discriminatie tijdens solliciteren en tips met hoe te reageren. En wat een anti-discriminatiebureau voor jou kan betekenen bij het zoeken naar een baan.

Tachtig deelnemers keken live naar deze workshop die hier terug te vinden is. In totaal zijn er zeventien workshops over solliciteren deze Nationale Sollicitatiedag 2020.