Racisme, afkomst, huidskleur

16 maart: lezing Qader Shafiq over de lente in de strijd tegen racisme

Qader Shafiq, foto: William Moore
Qader Shafiq, foto: William Moore

Was de zomer van 2020 dan eindelijk de aankondiging van de langverwachte lente in de strijd tegen racisme? Op deze vraag gaat Qader Shafiq nader in tijdens zijn lezing in de Week tegen Racisme.

De zomer van 2020 bracht wereldwijd duizenden mensen op de been tijdens de Black Lives Matter-demonstraties. Heel diverse mensen van allerlei kleur, leeftijd, afkomst. Het begin van een nieuwe lente?

In 2018 verscheen Qaders poëziebundel Ziensdurf en in 2019 publiceerde hij het boek Weg naar je eigen land, een bundeling van columns waarin hij de Nederlandse samenleving een kritische spiegel voorhoudt. Dat is wat hij ook in deze lezing gaat doen.

Over Qader
Qader Shafiq (Kabul, 1968) kwam in 1994 via omzwervingen in Nijmegen terecht. Hij zet zich als vrijwilliger in voor talloze maatschappelijke doelen en organisaties. Hij maakt zich hard voor meer samenwerking tussen groeperingen met diverse culturele achtergronden. Shafiq is directeur van Bureau Wijland, Partner in Diversiteit en Duurzaamheid. Bureau Wijland coördineert projecten zoals Shelter City Nijmegen, Kleurrijk groen en Academie voor Kleurrijk Leiderschap. Hij vervult diverse bestuursfuncties en schrijft columns, onder andere voor dagblad De Gelderlander.

Week tegen Racisme

 

Praktische informatie
Wanneer: dinsdag 16 maart, van 15.00 tot 16.00 uur
Wat: lezing
Waar: online via webinargeek
Toegang: gratis, maar meld je even aan via deze link.
Georganiseerd door: Vizier Oost