Racisme, afkomst, huidskleur

16 maart: lezing Van den Broek en Saro ‘Wit is nu aan zet’

Boek: Wit is nu aan zet
Boek: Wit is nu aan zet

De internationale ‘Black Lives Matter’-demonstraties leken een kantelpunt te voorspellen. Is het dat ook? Zijn de veranderingen gaande of op komst? Gaat wit er ook voor? Op deze vragen gaan Lida van den Broek en Nghitti Saro nader in tijdens deze lezing in de Week tegen Racisme.

Lida is auteur van het boek Wit is nu aan zet over racisme in Nederland. Deze lezing en dit boek bieden handvatten om het racisme te leren herkennen bij onszelf en bij anderen. Verder biedt het inzicht in hoe racisme in instituties aan te pakken.

Over Lida van den Broek
Dr. Lida van den Broek is organisatieantropoloog. Haar organisatie Kantharos, bureau voor management van diversiteit, is een van de eerste bureaus in Nederland gespecialiseerd in (etnische) diversiteit op het werk, conflict en verandermanagement.

Ngitti Saro
Ngitti Saro

Over Nghitti Saro
Nghitti Saro is jurist en dichter. Ze is geboren in Suriname en houdt zich in haar werk bezig met de geschiedenis van haar voorouders en hoe die zich verhoudt tot de huidige samenleving. Nghitti staat bekend om haar bevlogen optredens en krachtige teksten.

Praktische informatie
Week tegen RacismeWanneer: dinsdag 16 maart, van 14.00 tot 15.00 uur
Wat: lezing
Waar: online via webinargeek
Toegang: gratis, maar meld je even aan via deze link.
Georganiseerd door: Discriminatie Meldpunt Groningen & Tumba