Racisme, afkomst, huidskleur

23 maart: racisme: hoe pak ik dat aan in mijn organisatie?

Racisme aanpakkenWaar staan we als het gaat om de aanpak van racisme? Wat is institutioneel racisme? Wat is de impact van alledaags racisme? Dit webinar is de laatste in onze Week tegen Racisme en reikt handvatten aan om in de eigen organisatie aan de slag te gaan.

De Black Lives Matter-protesten tegen racisme – die in mei en juni 2020 wereldwijd plaatsvonden naar aanleiding van de door politiegeweld omgekomen Amerikaan George Floyd – brachten de wereld in beweging. De aandacht verschoof van de Verenigde Staten naar Nederland, waar ook al vele jaren institutioneel racisme voorkomt.

Aan de slag
Dit webinar biedt kennis en expertise over racisme en reikt handvatten aan om hiermee in de eigen organisatie aan de slag te gaan. Dat kan een gemeente, bedrijf of instelling zijn. Vragen en opmerkingen kunnen tijdens deze bijeenkomst gesteld worden in de chat van het onlineprogramma.

Week tegen RacismePraktische informatie
Wanneer: dinsdag 23 maart 2021 11.00 – 12.30 uur
Wat: webinar voor professional of vrijwilliger, werkzaam in het sociale domein en
gemeentelijke instanties.
Waar: online, via Webinargeek
Toegang: gratis, maar meld je even aan via deze link.
Georganiseerd door: RADAR