Kinder Gemeenteraad Haarlem maakt kunst tegen discriminatie

Kinder Gemeenteraad Haarlem in actieDe Kinder Gemeenteraad Haarlem koos discriminatie & racisme als thema. Eind maart mocht Bureau Discriminatiezaken met de twaalfjarigen leden van de Raad aan de slag. Het kunstwerk dat toen met Artbypdeg is gemaakt, is nu in de Haarlemse straten te zien.

De Kinder Gemeenteraad bestaat uit achttien groep-achters van negen verschillende Haarlemse basisscholen. Ze komen maandelijks ergens in Haarlem bij elkaar. Op woensdag 31 maart 2021 bespraken ze discriminatie, racisme samen met onze voorlichter van Bureau Discriminatiezaken. filmpje kunstwerk Kinder Gemeenteraadfilmpje kunstwerk Kinder GemeenteraadJan Willem Hollink was als gastspreker aanwezig en ging in op vooroordelen en handicap.

Kunstwerk
Kunstwerk gemaakt door de Kinder GemeenteraadDe achttien kinderraadsleden maakten met de kunstenaar Artbypdeg een enorm kunstwerk. Met spuitbussen, teksten, kleuren gingen ze aan de slag op zo’n 12 vierkante meter board. Van de making off van dit prachtige kunstwerk is een filmpje gemaakt die vanaf half mei 2021 op allerlei billboards in Haarlem te zien is. ‘# Haarlem speelt samen’, oftewel een stad waar iedereen mee mag doen. Een mooie boodschap van de Kinder Gemeenteraad Haarlem.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Haarlem
Tags
Download