Racisme, afkomst, huidskleur

1 juli: De Keti Koti Dialoogtas – bestel die ‘saka’

Aanmelden verlengd t/m 25 juni 2021!

Keti Koti Dialoogtas

Een nieuwe traditie voor de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij, dat is de Keti Koti Dialoog. Begeleid door rituelen, denkvragen, muziek en eten wissel je persoonlijke ervaringen uit en sta je stil bij de erfenis van onze geschiedenis. Sinds vorig jaar is de Keti Koti Dialoogtafels met zijn tweetjes, héél coronaproof.

Doe donderdag 1 juli 2021 mee met de Keti Koti Dialoogtas, een initiatief van de Stichting Keti Koti Dialoogtafel, en haal je tas op bij ons kantoor in Haarlem van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. Op 1 juli 1863 werd na honderden jaren de slavernij in de Nederlandse koloniën afgeschaft. Om dat te herdenken en vieren we op 1 juli Keti Koti: verbreek de ketenen.

De Keti Koti Dialoogtas werkt zo:

De gedekte Keti Koti Tafel1) Nodig iemand uit
‘Zwart’ nodigt ‘Wit’ uit en ‘Wit’ nodigt ‘Zwart’ uit. Ben jij nieuwsgierig naar een ander? Weet jij iemand met wie je over dit onderwerp in gesprek zou willen gaan? Misschien een buurtgenoot, of een collega, een vriend of vriendin? Misschien wel iemand die je elke dag in de bus tegenkomt. Durf te vragen!

2) Bestel een Keti Koti Dialoogtas
Hoe werkt dat dan, Keti Koti? En hoe gaan we met elkaar in gesprek? De Dialoogtas helpt alle deelnemers hierbij! Wat zit erin? Onder anderen:
– Ingrediënten voor de Keti Koti rituelen
– Waaronder heerlijk eten voor twee
– Handleidingen met uitleg en instructies
– Uitleg en handleiding over de dialoog, met het thema, de werkwijze en de dialoogvragen.

Denkvragen geven structuur aan de dialoog3) Ontmoet elkaar op 1 juli
Bijvoorbeeld thuis, maar in elk geval op een plek waar je ook de livestream kunt volgen, die van 18.30 tot 20.30 wordt uitgezonden vanuit het Amsterdam Museum. Deze livestream begeleidt en ondersteunt de bijeenkomsten thuis.

4) Leer elkaar beter kennen
We hopen dat jullie een prachtige ervaring hebben waarbij je (nog) meer wederzijds inzicht en begrip krijgt, en inzoomt op ieders omgang met de erfenis van onze gedeelde geschiedenis. Én dat jullie lekker eten krijgen.

Ja? Ga je het doen? Wij hopen het!


Bestel je tas uiterlijk 25 juni!

De Keti Koti DialoogtassenJe kunt de tas aanvragen bij Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, via info@bdkennemerland.nl. Dan bestellen en betalen wij de tas, en kan je die op 1 juli 2021 tussen 13:00 en 18:00 uur ophalen bij ons kantoor op de Lange Herenvest 122, Haarlem.
Let op, de tassen moeten op tijd worden besteld, geef je daarom uiterlijk vrijdag 25 juni op!

Je kunt de dialoogtas ook zelf aanvragen kan via de organisatie van de Stichting Keti Koti Dialoogtafel via dit aanmeldformulier. Kosten zijn dan 25 euro per tas.

 

Organisaties
Deze gratis tassen zijn bedoeld voor individuele burgers, niet voor (grotere) organisaties. Wil je als organisatie (bedrijf, school, gemeente, etc) meedoen met de Keti Koti Dialoogtassen, dan staan we daar voor open en juichen dit toe. Neem contact met ons of de Stichting Keti Koti Dialoogtafel op hoe we dit kunnen organiseren.