Antisemitisme

Van kwetsbaar naar weerbaar! Trainingen in Haarlemmermeer

Van kwetsbaar naar weerbaar! Training ‘Overal jezelf kunnen zijn’ start in Haarlemmermeer op 27 oktober 2021

Voel jij je wel eens op je hoede of bedreigd vanwege jouw huidskleur, godsdienst, etniciteit, seksuele oriëntatie, genderidentiteit of genderexpressie? Heb je te maken met discriminerende of kwetsende uitingen en wil je hier mee leren omgaan? Doe dan mee met de training ‘Overal jezelf kunnen zijn’ en je voelt je sterker en weerbaarder. De eerste avond is op 27 oktober in wijkcentrum ’t Kattegat, Skagerrak 328 in Hoofddorp.

 

Wat houdt het in?
Overal jezelf kunnen zijn’ is een trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment voor mensen die te maken hebben met discriminatie. De training bestaat uit 6 trainingsavonden. Je leert vaardigheden en strategieën om veilig thuis te komen en jezelf sterker en zekerder te voelen in openbare ruimtes. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral mentale en sociale vaardigheden. De training is dan ook zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een zelfverdedigingssport.

Wat kost het?
Deelname is gratis. Je betaalt aan het begin van de training een borg van 25 euro. Dit bedrag krijg je terug na deelname aan de training.

Hoe meld je je aan?
Je meldt je aan door een e-mail te sturen naar Bureau Discriminatiezaken Kennemerland info@bdkennemerland.nl Er is plaats voor maximaal 30 personen. Deelname is op volgorde van inschrijving.

‘Overal jezelf kunnen zijn’ is een initiatief van Tijgertje LHBTI Krav Maga (), Transgender Netwerk Nederland (TNN), Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI) en JMW Joodswelzijn. Het wordt gefinancierd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlemmermeer.

 

Info in het kort

Data: woensdagavond 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november en 1 december 2021

Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Locatie: wijkcentrum ’t Kattegat, Skagerrak 328 in Hoofddorp

Kosten: geen, de borg van 25 euro krijg je terug na deelname aan de training

Aanmelden: per mail via info@bdkennemerland.nl