Racisme, afkomst, huidskleur

Stadswandeling Sporen van Slavernij in Haarlem – nieuwe data

Susanne Dumion - Teylers Museum Ook Haarlem kent een slavernijverleden. Wandel mee op zondag 12 december 2021 en leer over de erfenis van ons koloniaal verleden. Was ook de Haarlemse elite betrokken bij de slavenhandel en het koloniaal bestuur? Wat was de rol van Haarlems textiel? En wie was deze dame, deze Susanna Dumion, van de pentekening?

In de zomer van 2021 organiseerde Bureau Discriminatiezaken diverse stadswandelingen over het Haarlemse slavernijverleden rondom Keti Koti (1 juli). Deze stadswandelingen waren in no-time volgeboekt waren. Dankzij grote belangstelling is er nu maandelijks de mogelijkheid om deze stadswandeling te maken en meer te weten te komen over ons koloniaal verleden en de zichtbare en onzichtbare sporen in de Haarlemse binnenstad.

De historici bieden deze wandeling tot eind van 2021 maandelijks aan, mits voldoende belangstelling. Het gidsenteam bestaat uit de initiatiefnemers Ineke Mok en Dineke Stam en is sinds deze zomer uitgebreid met Miriam Rasoelbaks, Yoshina Davelaar, Maya Mutlu en Micaela Cabrita da Palma. Via het Noord-Hollands Archief kunt u zich hiervoor aanmelden.

Data stadswandeling Sporen van Slavernij in Haarlem in 2021
– zondag 12 december 2021, 11:00 uur, start: Grote Markt (standbeeld), Haarlem

Meer info en aanmelden