(Homo)seksuele gerichtheid

Paarse Surprise Tas 2021 naar Haarlemse scholen

Vrijdag 10 december 2021 is het weer Paarse Vrijdag op middelbare scholen. Door die dag paarse paars kleding te dragen, laat je zien dat je oké bent met alle genders en alle seksuele oriëntaties. Dat iedereen mag zijn wie die is.

De organisatoren van deze dag zijn veelal leerlingen van de GSA(Gender & Sexuality Alliance) op de middelbare scholen. De GSA’s van Haarlemse scholen kregen  de Paarse Surprise Tas aangeboden door Bureau Discriminatiezaken, COC Kennemerland en Gay Haarlem.
En daarnaast ontvangen ze  vijf exemplaren van het prachtige Roze Mug Magazine, met o.a. levensverhalen, de geschiedenis van Haarlem Regenboogstad en over wat GSA’s op scholen doen.

De Paarse Surprise Tas moet de komende Paarse Vrijdag 2021 nog feestelijker te maken en meer inhoud te geven. Het is een cadeau aan de leerlingen en docenten van de GSA’s die van alles op de scholen organiseren om de acceptatie van LHBTIQ+ te vergroten. Uit onderzoek blijkt dat een actief GSA op een middelbare school voor allerlei minderheidsgroepen positief kan werken, omdat het thema gewoon of vreemd, meerderheid versus minderheid aan de orde wordt gesteld.

Bureau Discriminatiezaken Kennemerland heeft de tassen samengesteld en de inhoud geregeld, de flex-vrijwilligers van het COC Kennemerland zorgden voor de bezorging op de scholen.