Man/Vrouw

Stadswandeling slavernij & Haarlem 6 maart 2022: focus op vrouwen

Deze Haarlemse dame woonde rond 1800 In de Haarlemse Kleine HoutstraatZondag 6 maart 2022 ivm Internationale Vrouwendag
Focus op vrouwen in de wandeling Slavernij & Haarlem

Aanmelden: website Noord-Hollands Archief, kosten: 15 euro pp
start: Morinnesteeg, hoek Smedestraat, Haarlem

Stadswandelingen
Ook Haarlem kent een slavernijverleden. Wandel mee op zondag 6 maart 2022 of zaterdag 19 maart 2022 en leer over de erfenis van ons koloniaal verleden. Was ook de Haarlemse elite betrokken bij de slavenhandel en het koloniaal bestuur? Wat was de rol van Haarlems textiel? En wie was Susanna Dumion, van deze tekening van het Teylers Museum?

Geplande data stadswandeling Sporen van Slavernij in Haarlem in 2022
– Zondag 6 maart 2022, 11:00 uur, aanmelden: website Noord-Hollands Archief, kosten: 15 euro pp, start: Morinnesteeg, hoek Smedestraat, Haarlem (Focus vrouwen ivm Internationale vrouwendag)
– Zaterdag 19 maart 2022, 11:00 uur, aanmelden: website Noord-Hollands Archief, kosten: 15 euro pp, start: Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40, Haarlem.
– Nieuwe data volgen, houd de website in de gaten.

Het gidsenteam bestaat uit de initiatiefnemers Ineke Mok en Dineke Stam en Miriam Rasoelbaks, Yoshina Davelaar, Maya Mutlu en Micaela Cabrita da Palma. De gidsen bieden deze wandeling in 2022 maandelijks aan, als onderdeel van een breder programma over Koloniaal Haarlem 2022. Via het Noord-Hollands Archief kunt u zich hiervoor aanmelden.

Susanne Dumion - Teylers Museum

Achtergrond
In de zomer van 2021 organiseerde Bureau Discriminatiezaken diverse stadswandelingen over het Haarlemse slavernijverleden rondom Keti Koti (1 juli). Deze stadswandelingen waren in no-time volgeboekt waren. Dankzij grote belangstelling is er nu maandelijks de mogelijkheid om deze stadswandeling te maken en meer te weten te komen over ons koloniaal verleden en de zichtbare en onzichtbare sporen in de Haarlemse binnenstad.

In 2013 was Bureau Discriminatiezaken Kennemerland een van de initiatiefnemers van het project Hoezo, Haarlem & slavernij? en is er samenwerking met met IHMP en Cultuursporen.

Meer info en aanmelden