(Homo)seksuele gerichtheid

Verkiezingsdebat Haarlem Inclusieve Stad

Bomvolle Pletterij bij DEBAT gemeenteraadsverkiezingen: Haarlem Inclusieve Stad, op 23 februari 2022. Dit werd georganiseerd door Bureau Discriminatiezaken Kennemerland i.s.m. met de Pletterij in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.

Er waren maar liefst 12 politieke partijen om hun standpunten kenbaar te maken. Niet iedereen werd even concreet over hoe Haarlem zich kan verbeteren als het gaat om inclusiviteit en diversiteit. Daarnaast was er volop ruimte voor vragen uit de zaal. In de eerste ronde ging het vooral over toegankelijkheid.
Daarna spraken we over discriminatie in de wijk. De diverse discriminatievoorvallen waarover bij de inleiding werd verteld maakte niet op iedereen indruk. Wel was er de wens om hier iets aan te doen.
Tijdens de laatste ronde over doelgroepenbeleid leek iedereen op stoom te komen en ontstond er een levendig debat. We zagen duidelijk wie voorstander was van generiek beleid (het moet gewoon overal in worden meegenomen) en het ondersteunen van specifieke groepen (denk aan nieuwkomers of groepen die een steuntje in de rug nodig hebben).
Na de afsluiting van het debat konden politieke partijen het Regenboog stembusakkoord tekenen. Dit werd door bijna alle partijen met veel enthousiasme ondertekend.
Kashif Amin, voorlichter/trainer was gespreksleider en Marjolein van Haaften, onderzoeker, leverde input voor de discussie.
Als je #discriminatie hebt ervaren of een vraag hebt, kun je contact opnemen met Bureau Discriminatiezaken info@bdkennemerland.nl of 023 531 5842