(Homo)seksuele gerichtheid

13 mei: GSA Meet Up – H’meer: met Vlamousse in Het Oude Raadhuis

Cabaret-duo: VlamousseDe angst voor de medemens moet worden doorbroken. Excuses moeten gemaakt aan mens, dier en geslachtsdeel. Er moet steun betuigd aan minderheden. Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel. Op het ongemakkelijke af. Vrijdagavond 13 mei 2022 is er weer een GSA-Meet Up met cabaret-duo Vlamousse. We hebben dertig vrijkaartjes voor GSA-leerlingen uit de Haarlemmermeer.

Ongemak op tafel
In Saampies benoemt Vlamousse totdat er niks meer te benoemen valt. ‘Maak het bespreekbaar’, is het credo. Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel. Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, worstelen ze zich door de thema’s van deze tijd. Er moet gewoon het één en ander opgehelderd worden … kunnen we daarna saampies verder.

Studentenjuryprijs Leids Cabaret Festival
Saampies is het eerste avondvullende programma van Vlamousse. Het duo Brigitte van Bakel en Maya van As winnen in 2019 de Studentenjuryprijs op het Leids Cabaret Festival. Het Leidsch Dagblad omschrijft hen naar aanleiding daarvan als ‘schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken op gevoelige plekjes’. Speciaal op deze avond is er een nagesprek en mag je de makers alles vragen.

GSA vrijkaarten: meld je aan
Voor leerlingen (en docenten) GSA’s uit de Haarlemmermeer zijn er dertig vrijkaartjes beschikbaar.
Aanmelden: per email: nb@bdkennemerland.nl onder vermelding van ‘gastenlijst GSA Meet Up 13 mei 2022’
(vermeld met hoeveel leerlingen/docenten je wilt komen).
First comes, first serves, oftewel:  wie het eerst komt, die het eerst maalt.
Er zijn maar 30 plekken, dus inventariseer goed in je GSA en geef dat door. Mail uiterlijk maandag 9 mei 2022 je reservering aan ons door.

Programma
vrijdag 13 mei 2022, 20 – 22:15 uur
20:00 uur Inloop & welkom
20:30 uur Voorstelling: Saampjes
21:45 uur Nagesprek met de de makers
22:15 uur Einde, ruimte om nog iets te drinken
Locatie: Het Oude Raadhuis, Hoofdweg 675, Hoofddorp

Wanneer / waar
Vrijdag 13 mei 2022, 20 uur
Het Oude Raadhuis, Hoofdweg 675, Hoofddorp

Haarlemmermeer: Regenboog gemeente
De GSA Meet Ups zijn een onderdeel van de regenboogactiviteiten van de gemeenten Haarlemmermeer, Haarlem en Velsen. Dit onderdeel is georganiseerd door Bureau Discriminatiezaken Kennemerland in samenwerking met Theater de Meerse, Stichting Maatvast en Stichting Meerwaarde.